Neviete si dať rady? Som tu pre Vás dokonca aj v čase pandémie

Detoxikačná liečba, substitučná liečba, strednodobá liečba,medziľudské vzťahy, ubytovanie a práca a iné, sú témy, s ktorými sa boria naši klienti, navštevujúci Kontaktné centrum ZÓNA. Ako iste viete, ZÓNA je počas týždňa otvorená prvé tri dni týždni, čiže v pondelok, v utorok a v stredu od 9:00 do 14:00. V časoch mimo pandémie mávame počas dňa v káčku mnoho klientov a robíme maximum pre to, aby sme sa každému klientovi venovali. O niektorých témach sa však nedá rozprávať vtedy, keď je v miestnosti viacero klientov. V niektorých situáciách klient potrebuje väčší časový priestor a pocit istoty a bezpečia.

Mysleli sme na to, že sa môžu vyskytnúť aj takéto situácie, kedy klient potrebuje individuálny prístup a riešením je práve individuálne poradenstvo, ktoré poskytujeme anonymne a bezplatne.

• Patríte do skupiny ľudí, ktorí experimentujú s drogami alebo ich užívajú?
  • Máte v rodine niekoho, kto experimentuje alebo užíva drogy, a neviete, čo máte robiť?
  • Zistili ste, že niekto z Vašich známych experimentuje alebo užíva drogy, a chcete mu pomôcť?
  • Potrebujete zistiť viac informácií o tom, čo robiť v prípade, že chcete nastúpiť na liečbu a čo všetko Vás tam čaká?
  • Potrebujete sa viac zorientovať v systéme sociálnej pomoci – vybaviť si rôzne dávky?

Ak ste aspoň na jednu z týchto otázok zodpovedali kladne, tak práve takáto forma pomoci je určená pre Vás. Individuálne poradenstvo realizujeme každý štvrtok od 10:00 do 12:30 v priestoroch Kontaktného centra ZÓNA na adrese I. Krasku 2464/38, 926 01 Sereď. Nachádzame sa v budove polikliniky, vchod máme z boku.

Prečo práve individuálne poradenstvo?

Ako som už uviedla vyššie, takáto forma poradenstva umožňuje hlbšie preniknúť do problému, ktorý klienta trápi, umožňuje sociálnemu pracovníkovi, aby sa venoval iba jednému klientovi. Okrem toho je individuálne poradenstvo osobnejšie, otvára priestor pre klienta, aby sa zdôveril s rôznymi ťažkosťami, o ktorých nechce hovoriť v prítomnosti iných ľudí. Takáto forma poradenstva buduje vzájomnú dôveru a vzťah medzi klientom a pracovníkom.

Ak chcete využiť takúto formu pomoci, tak jednoducho príďte, zazvoňte a spoločne sa budeme snažiť postupnými krokmi napomôcť vyriešiť Vašu aktuálnu situáciu alebo zavolajte na číslo 02 381 052 82 v dňoch pondelok- štvrtok, v čase od 9:00 do 15:00, prípadne nás môžete kontaktovať aj na čísle 0905 943 229 a spoločne si dohodneme presný čas stretnutia.

Sme tu pre Vás aj v týchto ťažkých časoch pandémie, ktoré všetci spoločne prežívame. Aktuálne som k dispozícií každý štvrtok v čase od 10:00 do 12:30. Vo štvrtok ma môžete kontaktovať na spomínanom čísle 02 381 052 82. V ostatných dňoch volajte na číslo 0905 943 229.

Autorka: Mgr. Terézia Bačová, Sociálna pracovníčka kontaktného centra ZÓNA